Остаје нам стари назив

7. 11. 2017. / 10.18 / Никола Тулимировић

Управни суд је одбио нашу тужбу против решења Министарства за државну управу и локалну самоуправу, којим то министарство одбија да промени назив наше странке у Доста је било.

Остаје нам стари назив

Било би сјајно да је суд поштовао (познавао) закон, па да се на све стране чује због чега смо мењали назив странке, због чега баш у тај Доста је било. Ипак, и ово је добра вест, јер смо нешто научили.

Сада поуздано знамо да надлежно министарство мањинским политичким странкама ускраћује право да бирају назив какав желе. Такође, открили смо да је разлог за то лењост. Министарство би могло да предложи измену Закона о политичким странкама и озакони текуће поступање. Али, друге нема, људима који тамо раде је то цим.

Даље, Управни суд је могао да се бави предметом тужбе, ко што је ред. И не само ред. Суд је се бавио успутним напоменама министарства и личним доживљајима судија. Да сам Саша Радуловић, рекао бих да по Вучићевом налогу суд штити њега, Радуловића. Али, пошто ја нисам параноичан и скон баљезгању, овде се кладим на незнање. Могуће је, признајем, да лењост у помињаном министарству иде до тога да се везе потежу само да они не би морали да раде свој посао.