Родићев напад савести

8. 11. 2015. / 15.41 / Никола Тулимировић

Да ли један од Вучићевих таблоида стварно одбија послушност или је ово још једно замајавање? Не треба очекивати превише, али ако Родић буде открио више о уценама, ко и како, и о извлачењу новца из јавних предузећа, имаћемо чему да се надамо.

Родићев напад савести

Ако је Александар Родић, власник Курира, искрен у исказаној намери да од сада извештава непристрасно, странка Ниједан од понуђених одговора (НОПО) очекује да Родић до последње ситнице опише ко га је, како и чиме уцењивао, као и да ли је неке прљаве послове за Александра Вучића и странке окупљене око СНС-а радио искључиво због новца, а не због уцена.

Опште је познато да је Курир, како је Родић изјавио, улепшавао стварност, наравно – кад је реч о раду Владе. И то је благо речено. Благо би било рећи чак и да је од бабе правио девојку. Свако ко има нешто између ушију је видео и то, и да исто раде скоро све новинске куће у Србији, пре свих Информер, Пинк и Телеграф, чије се извештавање не може ни звати новинарством.

Оно што јавност у Србији сада такође занима јесте да ли су на Родићево клечање пред Вучићем утицале, рецимо, бесмислене и непотребне, а скупо плаћене рекламе за ЈКП Информатика из Новог Сада. За људе који не живе у Новом Саду – Информатика се примарно бави обједињеном наплатом комуналних услуга и нема ниједан разлог да се само својим заштитним знаком, без икакве понуђене услуге, рекламира у дневним листовима. Родићу су те рекламе уредно плаћали, а своје запослене, који су годинама тамо радили, отпуштали су јер немају новац за плате, пошто су запослили целу Трећу Србију и добар део СНС-а у Новом Саду.

Ако Александар Родић буде рекао пуну истину о томе како је Куриром управљано из Владе и преко посредника, можда ће Родић бити осуђен на неколико година, али ће онда стварно бити чисте савести, истински уз свој народ, како он то воли да каже. Ако Родић буде рекао пуну истину, широка јавност ће коначно сазнати да је Алаександар Вучић такође криминалац и његова ће Влада пасти, а Србија ће добити прилику да, на следећим изборима, изабере неке нове људе.

С друге стране, ако Родић не буде именовао људе који су га уцењивали, ако не буде описао механизме и ако не буде признао да је то радио и за новац, остаће утисак да је ово један обичан обрачун између три шампиона шунда. Шта више, ако Родић уопште не буде трпео последице, бићемо принуђени да посумњамо да је Вучићев изборни штаб у саставу Родић-Митровић-Вучићевић и даље на окупу, стање редовно, и да Родић само наставља да продаје маглу.