Коме није исплаћена дневница?

19. 5. 2014. / 10.33 / Никола Тулимировић

Према нама доступним подацима, градске општине, осим Земуна и Вождовца, исплатиле су дневнице члановима и заменицима чланова бирачких одбора. Молимо, реците нам да ли је то истина.


Ако сте радили 16. марта на бирачком месту, а службеници у општини вам нису исплатили зарађену дневницу, молимо да нам се јавите телефоном, на бројеве дате у дну стране (0114060606, 0694060606), или е-поштом.

За случај да било који службеник било које општине некога од вас лиши права да преузме зарађени новац, објавићемо образац за кривичну пријаву, који ћете моћи да штампате, попуњавате и носите у основно јавно тужилаштво у Београду.

Због често постављеног питања, нагласићу да бисмо ми радо предали групну пријаву у име свих, али је за суд важно да постоји непосредан лични интерес.

Земун и Вождовац

Земун је општина која ствара највеће тешкоће. Казаће да нису добили новац од града, да појединци нису за списку итд. Ништа од тога није истина.

Вождовац такође редовно измишља изговоре, али бар не тврде да новац нису ни добили. Или ми то нисмо чули. Тренутно се правдају ванредним стањем.

Предлажемо да телефоном зовете обе ове општине. Било да зовете или да одлазите у општине, реците службеницима да све знате, да знате да је град до 17. априла свим општинама исплатио новац, да је новац дат за све људе.

Обавезно захтевајте писани траг о неуспелом покушају да преузмете дневницу, оверен печатом општине, како бисте боље поткрепили кривичну пријаву. Можете, рецимо, да поднесете општини писани захтев да вам дневницу уплате на текући рачун, уз образложење да су одбили да вас исплате готовином. У захтеву наведите кад сте одлазили, звали и сл.

Напомене

Ако сте радили 16. марта, морали сте да будете исплаћени у згради општине, по распоредима објављиваним на сајту www.kontrolori.org. Све остало је лаж.

Због низа непријатности, предугог чекања на дневнице и учесталог одбијања да се зарађене дневнице исплате, морамо да нагласимо да НОПО, као ванпарламентарна странка, нема утицај на рад општина, градских и државних органа.

Трудили смо се да помогнемо, али нисмо могли ни да убрзамо, ни да продужимо исплату, ни да натерамо општинске служебнике да не лажу и да не краду.

Новинске куће игноришу наша саопштења. Остаје нам Интернет.Milena Palurovic Milena Palurovic / 11:57 / 19. 5.
Zemun mi nije isplatio zaradjenu dnevnicu!