Изборно безакоње

4. 3. 2014. / 23.40 / Никола Тулимировић

Није истина да до 28. фебруара нисмо имали више од 10.000 прикупљених потписа. РИК је наше учешће спречио јер растемо, а напредњаци мисле да су свемоћни.

Изборно безакоње

На конференцији одржаној у Медија центру сам показао да смо 28. фебруара имали око 11.000 потписа подршке (потребно је 10.000), насупрот тврдњи Републичке изборне комисије, чији је председник слагао да смо до тада прикупили 8.778 потписа.

Ниједна новинска кућа није пренела да сам показао око 2.300 потписа, све са датумом судске овере до 28. фебруара, које је РИК одбио да прими и заведе као потписе. Уместо тога, председник РИК-а је наредио да се заведу као „зелена кутија“. Као да је унутра било сено, а не оно што су тврдили да нам недостаје. Узгред, као што можете да видите на слици, кутија није зелена, него је зелен само један део поклопца.

Не могу да одлучим да ли ме више погађа ово безакоње или клечање новинара пред вољом Александра Вучића и незанимање за појаве као што је тамо неко укидање слободних избора.

Знам да Управни суд и Уставни суд неће исправити ову неправду, јер би то значило померање или поништавање резултата избора који ће бити одржани 16. марта.

Ко не верује у ово што сам сада објавио (знам да изгледа невероватно), може да дође у седиште странке и да лично погледа потписе и датуме. Потписи ће бити чувани до окончања поступака пред судовима, после чега ће бити дати на уништење, због заштите података о личности.