Основан НОПО Трстеник

30. 7. 2013. / 0.00 / Никола Тулимировић

Као што је раније најављено, 28. јула је на свечаној седници основан огранак Ниједног од понуђених одговора у Трстенику.

Основан НОПО Трстеник

Најмлађа политичка групација на територији општине Трстеник, за председника општинског одбора је изабрала Александра Кандића, досадашњег председника удружења Јеринин град из Грабовца.

За потпредседнике су изабрани доктор медицине Милан Симић, професор историје Иван Нешић и ликовни уметник Мирослав Пауновић Коле. На место секретара одбора је изабран Саша Стошић.

Овим поводом председник Кандић је изјавио да ће се Ниједан од понуђених одговора залагати за промене у друштвеном и културном животу Трстеника.

– Трстеник је данас град без јавних догађаја, без јасног плана економског и културног напретка, град разорен лошом политиком – каже Кандић.

Оснивачи сматрају да видљиве позитивне промене могу донети само нови, млади људи, који су годинама стајали неправедно на маргинама друштва. Оснивање локалног огранка је заказано за 28. јул, као датум када су младост и енергија тадашњег младог краља Душана на Велбужду потпуно потукле далеко бројнију војску бугарског цара Михајла, срушивши бугарску средњовековну државу.

Извор: Правда