Избор Владе Републике Србије

27. 7. 2012. / 21.58 / Никола Тулимировић

На посебној седници окончаној 27. јула, изабрана је нова Влада Србије, на челу са Ивицом Дачићем. Народни посланик из НОПО-а, Никола Тулимировић, гласао је против избора ове Владе.

Избор Владе Републике Србије

Чланови Владе Србије положили су у Скупштини заклетву, чиме је почео да тече мандат кабинета Ивице Дачића. Заклетва гласи: „Заклињем се на оданост Републици Србији и својом чашћу обавезујем да ћу поштовати Устав и закон, да ћу дужност члана Владе вршити савесно, одговорно и предано, и бити посвећен очувању Косова и Метохије унутар Републике Србије“.

Примопредаја дужности Дачића и његовог претходника Мирка Цветковића заказана је за 14:15, а прву седницу нова Влада одржаће у 15 сати.

Нову Владу чини коалиција око Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Уједињени региони Србије, Социјалдемократска партија Србије Расима Љајића и Странка демократске акције Санџака Сулејмана Угљанина.Властимир Галичић Властимир Галичић / 9:13 / 1. 8.
Једина влада коју НОПО сме да подржи је она у којој НОПО води главну реч. Подршка злочину се зове саучесништво. За то нема оправдања. Никола, само настави чврсто и без компромиса.

Никола Тулимировић Никола Тулимировић / 23:59 / 27. 7.
Ова опаска је послата током развоја сајта. Нема везе са вешћу о избору Владе. Ту је пробе ради.