Разишли се Тулимировић и Вукадиновић

9. 7. 2012. / 20.06 / Стефан Мрђа

Због недоумица које су се у јавнности појавиле у вези са будућим наступањем НОПО-а и подршком Ђорђа Вукадиновића, главног уредника Нове српске политичке мисли, председник НОПО-а, Никола Тулимировић, негирао је могућност сарадње.

Разишли се Тулимировић и Вукадиновић

Према речима Тулимировића, чак и боље упућени део јавности је великим делом збуњен нетачним написима појединих новинских кућа.

– Пре свега, дужан сам да обавестим јавност да „Иницијативу за спас Србије“ наша странка нити подржава, нити прихвата, нити одбацује. Ми се њоме не бавимо – саопштио је Тулимировић.

У саопштењу Тулимировић укратко објашњава шта се између њега и Вукадиновића догађало пре и после избора.

– Пред изборе су неке новинске куће, на основу Вукадиновићевих изјава, а без разговора са представницима странке Ниједан од понуђених одговора (НОПО), објављивале да ће носилац наше изборне листе бити Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, иако ми то нисмо саопштили, иако чак ни процедурално није било могуће, с обзиром да су потписи бирача већ били прикупљани за листу без носиоца. Слично претходној дезинформацији, објављивано је и да НОПО прихвата „Иницијативу за спас Србије“, иако то, чак и да смо желели, опет није могуће, јер предметна иницијатива није завршена. Ни сада, два месеца после избора, није познато да ли ће, и ако хоће, када ће та иницијатива бити завршена, као ни како ће коначно издање изгледати – каже Тулимировић.

Председник НОПО-а је открио да је са Вукадиновићем још у априлу разговарао о изменама садржаја његове иницијативе.

– То се није догодило, а пошто је пред јавношћу овакав костур иницијативе довођен у везу са НОПО-ом, и то као коначни документ који наша странка прихвата, нанета нам је велика штета. Њу ћемо годинама морати да санирамо, а сада, без залажења у детаље, наглашавам да НОПО не подржава увођење смртне казне, безусловну двогодишњу отпремнину за отпуштене раднике, као ни многе тачке ове иницијативе, а како сарадња између НСПМ-а и НОПО-а не може да постоји, јер не делимо систем вредности, НОПО нема начин, али ни потребу да утиче на поправљање овог списа. Он, једноставно, нема везе с нама – наводи Тулимировић.

Извор: Правда