Проглашено 18 изборних листа

24. 4. 2012. / 18.30 / Никола Тулимировић

На парламентарним изборима ће учествовати укупно 18 изборних листа, пошто је Републичка изборна комисија прогласила још три листе. То је коначан број, јер је рок за подношење изборних листа истекао 20. априла.

Проглашено 18 изборних листа

Републичка изборна комисија (РИК) је прогласила изборне листе Црногорске партије, Комунистичке партије и странке Ниједан од понуђених одговора.

Закључно са те три изборне листе, на парламентарним изборима ће учествовати укупно 18 политичких странка, коалиција и група грађана.

Црногорска партија - Ненад Стевовић, изборна листа која ће на гласачком листићу бити под бројем 16, учествује на изборима као странка националне мањине, као и Ниједан од понуђених одговора, који ће бити под редним бројем 18. За њих по закону не важи изборни ценсуз од пет одсто. Комунистичка партија - Јосип Броз, биће под бројем 17.

Ове три изборне странке при предаји документације нису имале довољан број потписа грађана које их подржавају, те су их оне накнадно, у законом прописаном року од 48 часова, доставиле Републичкој изборној комисији.

Републичка изборна комисија најкасније до сутра у поноћ мора да утврди и објави збирну изборну листу кандидата за посланике у "Службеном гласнику".

Збирна изборна листа садржаће све изборне листе са личним именима свих кандидата за народне посланике, као и подацима о години рођења, занимању и пребивалишту.

Извор: РТС