Први јавни конкурс за контролоре на изборима

19. 3. 2012. / 20.24 / Никола Тулимировић

Будућим контролорима се нуди дневница од 1.500 динара, а од њих се захтева поседовање важеће личне карте и да нису чланови друге политичке партије, пише на сајту странке Ниједан од понуђених одговора. Оглас је објављен и на Инфостуду и Лако до посла.


Странка Ниједан од понуђених одговора (НОПО) је расписала први јавни конкурс за посао контролора на предстојећим изборима. До данас се пријавило више од 4.000 будућих контролора, а укупан број места је око 17.000.

– Први пут у нашој историји једна политичка странка је расписала јавни конкурс за овакав посао. Ми смо, такође, прва странка у историји која је отворила своју изборну листу за све – наводи се у саопштењу.

Будућим запосленима се нуди дневница од 1.500 динара, а од њих се захтева поседовање важеће личне карте и да не буду чланови друге политичке странке, ради спречавања сукоба интереса.

Да би списак на време био предат Републичкој изборној комисији, рок за пријаве је одређен на 20 дана пре одржавања избора, а то је 16. април.

Из НОПО-а су нагласили да није важно да ли сте њихов члан или нисте: Како кажу, важно је да не будете под притиском или интересно повезани с „политичким картелом“. Подробности у вези с конкурсом доступне су на сајту www.kontrolori.org.

– Заинтересоване грађане позивамо да се пријаве што пре. Будући да су избори расписани, очекује се да се број пријава брзо увећа, а места се додељу по редоследу пријаве, уз поштовање услова за избор контолора које прописују закони и Републичка изборна комисија - речено је Танјугу из НОПО-а.

Свако ко жели да се кандидује на изборима први корак може да учини на www.poslanik.rs, додају из ове странке необичног назива. Такође, странка је и путем сајтова Инфостуд и Лако до посла објавила конкурс тако да се заинтересовани, који имају налоге на овим сајтовима, могу и овим путем пријавити за посао контролора на изборима.

Извор: Телеграф, Танјуг