На изборима Ниједан од понуђених одговора!

10. 1. 2012. / 13.35 / Никола Тулимировић

Ниједан од понуђених одговора (НОПО) ће учествовати на предстојећим парламентарним изборима у Србији, најавио је активиста те странке, Дејан Митровић.


Митровић је новинару агенције Бета одговорио да је мотив за учешће те партије на изборима то што већини грађана не одговара ниједна позната политичка опција у Србији.

„Наш мотив је да се разбије партократија, која тренутно постоји у Србији. Уосталом, очигледно је да промена власти од Демократске странке до Српске напредне странке не би ништа решила“, казао је Митровић.

Према његовим речима, изборна апстиненција није решење, с обзиром на изборни закон, који прописује да су избори успешни без обзира на број гласача који на њих изађу.

Он је подвукао да је обавеза странке Ниједан од понуђених одговора да на парламентарним изборима пређе цензус и да уђе у Народну скупштину.

„Морамо да уђемо у Скупштину и да, за почетак, кажемо шта мислимо, да дамо вентил грађанима да могу да искажу своје проблеме кроз институције“, тврди Митровић.

Најавио је да ће странка учествовати и на неким локалним изборима, те да су у току припреме за прикупљање 10.000 потписа за подношење републичке изборне листе и додао да су такозване мале странке скоро потпуно лишене медијског простора, али да НОПО због тога неће посустати.

У недељу ће у Београду НОПО организовати скупштину, на којој ће бити састављен њен изборни програм за предстојеће парламентарне изборе.

Извор: Бета