Четврти протест против ноћне прохибиције

1. 6. 2011. / 22.34 / Стефан Мрђа

Око 700 људи се окупило вечерас у Пионирском парку, у минут до 22 часа, на четвртом по реду протесту против одлуке Градске скупштине да забрани продају алкохолних пића после десет сати увече.


Окупљени су потписивали иницијативу за оцену уставности ове одлуке и повремено повицима изражавали своје незадовољство.

– Биће потписано око 100 иницијатива, јер не желимо да оптеретимо Уставни суд, него да скренемо пажњу јавности и надлежних установа и да поручимо да нећемо одустати од обарања овакве одлуке градске власти. Свиђала се некоме или не, ова одлука је противуставна и противзаконита, јер Београд није самостална трговинска зона. Ђилас је то знао. Наше је да га спречимо у кршењу Устава и закона – каже Никола Тулимировић, председник странке Ниједан од понуђених одговора.

Вечерас се на скупу који је и претходна три пута организован преко друштвене мреже Фејсбук окупило мање људи јер, како кажу организатори, још нема видљивих резултата, па људи посустају.

Број окупљених у Пионирском парку се и даље повећава, а сви који нису вечерас били ту, у наредним данима ће на неколико места у граду моћи потпишу иницијативу, која ће убрзо стићи до Уставног суда.

Извор: Блиц, агенције